torstai 10. lokakuuta 2013

Mitä turhaan saunasta kertomaan

Meil on joka kuukaus sellanen koulun afs-clubi, jossa jokasen vaihtarin täytyy pitää esitelmä omasta maasta ja mä olin eka. Jippii! Sarkasmia ilmassa. Mun esitelmä oli tiistaina, joten maanantaina leivottiin lusikkaleipiä, koska meijän piti viedä jotain suomalaista syötävää. En ollu ikinä ennen niitä keksejä tehny, mut oon mä niit sentään syöny. Oli kyl iha toivotont, ku niit Kristyn kaa väsättiin, eiä niist ees tullu saman makusii, mut iha sama ei kukaan sitä tiiä ja kaikki oli ilosii.

Väsäsin yhes illas power pointin mun elämästä Suomessa, joten olin tosi hyvin valmistautunut. Sit ku mentiin koululle illal ni ei siel huonees ollu tykkii tai tietokonet, joten fiilis oli iha sillane jes. No ei hätä ollu sen suurempi, ku sit joku mies löysi kirjastost liikuteltavan tykin, jos oli kouölun kone kiinni, joten mun hieno power pointti saatiin näkyviin. Se esitys itsessään meni ihan hyvin ja ei mitään suurempa kömähdyst sattunu. Onneks ihmiset kans kysy paljon kysymyksii ja oli sillee henges mukana et oli kiva pitää sitä esitelmää. Kaikist oli kauheen keihtovaa et osaan puhuu kolmee kieltä, joten ne halus kuulla ku puhun niit ja öh mun ruostin kielen taidot ei oo mitkään kehuttavat, mut hienosti osasin sanoo "Jag tycker om kyrka". Mun yhen vaihtarikamun host veli on kauheen kiinnostunu Ruotsista ja se opettelee itsenäisesti google kääntäjän avul puhumaan ruotsii, joten se perhe pyys et jos voin joskus auttaa sitä poikaa lausumisen. Juuh mä ja mun ruotsin lausuminen täältä tullaan.

Muistin kyl hyvin kertoa kuinka suomalaiset ajattelee joulupukin asuvan Rovaniemellä ja et syödään poron lihaa, mut unohdin kertoa saunasta! On vähän epäisänmaallinen olo. Ehkä oon ollu liian kauan poissa. Mut sain hyvää palautetta mun esitelmästä, eikä ne tiedä et unohdin kertoo jotain : )

Esitelmän jälkeen menin Melanien ja sen host siskon ja sen siskon poikaystävän kaa niiden kaverin luo kattoo ohjelmaa face off. Ne kattoo sitä sen takii, ku siin sarjas on täl hetkel yks kilpailija, joka asuu Bereas, mut se on kyl muutenki tosi tosi hyvä ohjelma. Se on vähän niinku muodin huipulle, mut se tekee vaan sellasii älyttömän hienoi rooliasui. Kaikenlisäks ne maalaa ne puvut airbrushilla, joten oon iha joo joo katotaan lisää. Meenki varmaan ens viikol uudestaan. Melanien host perhe on ihan huippu ja tykkään olla nidien kaa tosi paljon. Ja mul oli Remix-karkkkipussi mukana illalla ja ne karkit hävis tosi tosi nopoeesti jenkkien suihin. Ne jopa ihmetteli et miks jenkkikarkit ei maistu näin hyvält. Niinpä mä mietin ihan samaa...3 kommenttia:

 1. Esittelitkö palon suomen kieltä? :) Mitäs ne jenkit siitä sanos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä suomenkieltä esitelly mitenkään eirtyisesti, ku on kauheen vaikeet koittaa selittää et mtien se esimerkiks eroo kieliopillisiseti, mut siis aina jenkit sitä haluu kuulla ja se kuulostaa niiden mielest tosi siistilt

   Poista
 2. E-li-na! Joulupukki asuu KORVATUNTURILLA!!!

  VastaaPoista