torstai 22. elokuuta 2013

Berea

Asun siis Bereassa, joka on Clevelandin esikaupunkialue. Asukkaita Bereas on vaan 19 093, mutta tää on mun mielestä ihan sopivan kokonen paikka, koksa Bereas on melkeen kaikki tarvittava ja sit täs maksimissaan 20 minuutin matkan pääs on paljon kaikkii suurempii juttui, kuten walmart ja vaate- ja kenkäkauppoi. Täs on kans lähel ostoskeskus mut en viel oo käyny siel. Meillä on Bereas pankki, ruokakauppa Giant Eagle, pari apteekkii, pari kirjastoo ja sit kaikkii söpöi pienii liikkei. Tääl on aivan ihana jätskipaikka, jossa valitaan jätskimaku ja sit kaikkee lisajuttui ja sit ne sekottaa ne sillee et ihan, ku ne "täytteet" kuuluis siihen jätskiin. Kauheen vaikeet selittää. Niin ja toi Ah-Roma on ihana kahvila, josta aina sunnuntaisin haetaan aamukahvit joko ennen tai jälkeen kirkon. Niiden Frozen mocca on aivan tajuttoman hyvää.

Meil on vaan yks High School, koska Berea High ja Midpark High yhdistys just Berea-Midpark High Schooliks. Tääl on myös Baldwin Wallace University ja se on siit hyvä juttu et saadaan käyttää niiden football kenttää. Sen yliopiston campus on sillä ihan meijän high schoolin vieres.

Meil on kans ihana puistoalue täs ihan downtownin alueel ja siel on niin kaunista. Täs on muutenkin muutama järvi ihan lähel ja tehään niil retkii koulus environmental sciene luokan kaa. Mul ei oo nyt kuvii sielt puistost, kun en jakssanu pyöräillä enään sinne, kun kävin koulul, mut ihan varmaan jokupäivä meen kävellen tai pyöräl sinne, joten saatte sieltäkin kuvia. Tääl  on muuten ihan tajuttoman kuuma ja hiostava ilma ollu tän viikon, mut ei haittaa muo oikeestaan, ku tääl on niin tehokkaat ilmastoinnit sisäl.

Tääl on hirveesti ykssuuntasii katuja, enkä muutenkaan oikeen tajuu näiden liikennesääntöjä, ku näil on niin paljon stop-merkkejä ja mä ajan mun pyörän kaa autotiellä, joten tääl ajelu on mielenkiintoista. Mä saan siis ajaa myös pyöräteillä ja joskus sitä teenkin, jos en vaiks oo varma onks joku tie kaks suuntanen tai haluun ottaa jostain kuvan. Pyörätiet on sellast ihme laattajuttuu ja sitä on tosi kenkku ajaa ja siks pyrin välttämään niitä. Mun reitti kouluun on vähän pidempi jos pyöräilen, ku et jos mut heitetään kouluun, koska käytän sellasii pikkuteitä. Eli pyrin ajamaan mahdollisimman paljon söpöissä lähiöissä, koska en haluu ajaa ison liikenteen seas. Mun mielest onkin kivempi ajaa niit pienempii teitä, koska ne talot ja niiden talojen pihat on ihan hirveen söpöjä. Mä joudun yhes vaihees mun koulumatkaa ajaa jonkun verrankin sellast isoo tietä, mut siin on onneks bike laine eli semmonen pyöräilijöiden oma kaista.

Tääl on kans kaikkial kylttei sellasist pihakirppiksist, ku ihmiset pitää omil pihoillaan ja melkeen jokaisen talon pihal on Usa:n lippu tai joku muu vastaava. Autojen takaosis on kans kaikkii söpöi tarroi. Bonnien mies Joe oli niin mukava, et se laitto mun pyörään peilin, jotta sillon kun ajan isonliikenteen seas tai joudun menee vastaantulevien kaistal, kun ohitan pysäköidyn auton voin kattoo tuleeks takaata ketään.


P.s. lisäsin pari kuvaa siit meijän kirkost tohon kirkko postaukseen.

4 kommenttia: