perjantai 23. elokuuta 2013

First school week

WARNING: Tää postaus on ihan tajuttoman pitkä, mut mul ei vaan oo ollu aikaa kertoo ekast viikos eris. Anteeks!

Mulla alko koulu keskiviikkona, joten mul on ollu nyt kolme koulupäivää. Ekana päivänä ei ollu lounasta ja muutenki meil oli vaan kolme ekaa ainetta normaalisti ja loput oli erikoisjuttui. Mul ei ollu mitään ongelmii löytää luokkii, koska oltiin kävelty niin monesti luokat läpi Kristyn kaa. Tosiaan tää eka viikko oli vähän erityinen, koska meil oli erillaisii ryhmäyttävii juttui, koska opettajat halus nostaa ryhmähenkee ja samalla vähentää Berea vs. Midpark asettelua. Mun mielest meil oli jo hyvä ryhmähenki, mut kuten perjantaian huomasin se voi olla enemmänkin.

Näihin ryhmäyttäviin juttuihin mentiin luokittain, eli seniorit, juniorit ja sophomoret. Oon siis seniori eli vanhin. Keskiviikkona meil oli kolme erillaist juttuu. Ekana mentiin ruokalaan, missä meil jaettiin titans t-paidat ja sit kerrottiin perjantaisest Titans' daysta. Opeteltiin kans sellanen joku huuto, jota en oppinu, koska englanti ja liian nopee tahti. Sen jälkeen meil oli joku koulusääntöjenn ja muiden käytännön asioiden luento audioriossa ja viimisenä meil oli joku mies puhumas eri kulttuureist. Se mies oli tosi hauska ja tehtiin sellast et se sano esim. et ne joil on sukujuuria italiassa nousee seisomaan ja ne jotka istuu ni taputtaa niille jotka seisoo. Se oli tosi hauskaa ja se mies oli muutenkin sama. 

Tiistaina meil oli vaan yks erikoisjuttu ja siel oltiin kaikki samaan aikaan. Joku mies puhu meil, mut en ymmärrtäny paljoakaan, mut oli se ihan hauska  mies. Mä oon nyt sit ollu kaikilla oppitunneilla ainakin kerran ja muo kyl lykästi noiden opettajien suhteen, koska tykkään melkeen kaikist ja ne jotka ei kuulu toho melkeen ni en viel tiiä, ku ei oo viel ehtiny muodostuu käsityst asiast. Mulla on siis tänä syksynä oppiaineina draamaa, matikkaa, ihmisen anatomiaa, study hall, ja sit AP environmental science ja AP psykologia. Study hall on siis vähän ku hyppytunti, mut sillon pitää mennä tiettyyn luokkaan ja olla siel tietty aika. Siel saa sit olla koneel, leikkii kännykäl, syödä, tehä läksyi, ihan mitä haluu kunhan on siel luokas. Noi AP kurssit on niinku yliopistotason kursseja. Toi eka AP on siis sellanen et käydään kaikil retkil ja kaikkee kivaa ja se opettaja on maailman kivoin, mut sit toi psykologia ei ainakaan alkanu kovinkaan hyvin. Sain kyl lapun ennen sitä kurssii, mut en lukenu sitä, joten en tienny et meil on testi heti ekalla tunnilla. Mä en sit ymmärtäny yhtäkään kysymystä! Lisäks siin lapussa luki, et koska se on AP niin se on niin vaativa kurssi et täytyy joka päivä käyttää vähintään tunti sen opiskeluun. Mä saatan vaihtaa sen kurssin johonkin helpompaan. Niin ja mul oli kans eka lounas ja stressasin sitä ihan kamalasti, koska pitää olla joku jonka kaa istuu pöydäs. Olin niin onnellinen ku huomasin, et Kaylal ja Juliettel oli lounas mun kaa samaan aikaan. Tunnen ne siis bändin takii.

PERJANTAI oli kyl siis ihan paras päivä! Meillä oli siis Titans' day. Titans on niinku se meijän logo tai mikä onkaan. Kaikil high schooleil on vaan semmonen joku juttu. Niin ja meijän koulun värit on sininen ja oranssi, joten kaikki koulus on oranssii ja sinist. Niinku ilmotustaulut sun muut. Myös meijän uniformut ja esim urheilijoiden vaatteet on sinioranssit. Mut siis perjantaina me mentiin luokittain ekaan juttuun. Mentiin senioreiden kaa tenniskentil ja siel meijät jaettiin pienempii ryhmiin ja aluks piti kertoo jotain ittestään. Sen jälkeen mentiin kaikki isoon ympyrään ja sit annettiin kaikkii väittämii ja jos ne kävi toteen sun elämäs ni sit sun piti astuu eteenpäin. Ne väittämät oli niinku tyyliin: Onko sinua kisuattu? Tunnetko jonkun joka on tehnyt itsemurhan? Oletko käytttäny huumeita, alkoholia tai seksiä ongelmiesi ratkaisuun? Ja sit muut ihmiset pysty osottamaan tukensa niil ihmisil jotka astu eteenpäin tekemäl hienon käsimerkin. Se oli oikeest tosi koskettavaa ja ne osa kysymyksist oli oikeest tosi syväl menevii ja ihmiset osotti niin paljon sitä tukea ja se oli vaan hienoo ja sit ku senioreit on meijän koulus melkeen 600 eli meit oli paljon. Tän ideana olis osottaa meijän samankaltaisuus. Sen jälkeen kuka vaan sai mennä sinne keskel piirii mikrofooniin pyytämään anteeks, kiittämään tai sanomaan mitä halus. Monet pyysi anteeks et oli kiusannu jotain tiettyy henkilöö tai kiitti parhaist kavereist tai opettajii tai vastaavaa. Siel oli siis ihmisii jotka kerto juttujaan itkien ja siis siel oli oikeesti jätkiäkin jotka itkien kerto et kuinka tärkei esim. kaverit on ja se jos mikä oli ihan uskomatont. Siin kohtaan mul tuli kauhee ikävä ja tuli sellanen olo et nyt haluisin olla Suomes mun perheen ja parhaiden kavereiden kaa. 

Sen jälkeen alko se hauskin osa sitä perjantaita. Meil oli siel meijän harjotus football kentäl vaik mitä. Siel oli valtava pomppulinna (kyllä siis pomppulinna high schoolin pihalla!), sit semmonen kummallinen peli jos sestiin semmosen jutun pääl ja yritettiin pudottaa kaveri hakaamal sitä semmosel isol patukal, sit siel oli semmonen vesiliuku juttu, ku otetaan vauhtii ja liu'utaan mahallaan, sit meil oli sellast oranssii ja sinist puuterii mitä heiteltiin ilmaan ja sit ihmiset oli ihan siin puuteris, en ihan ymmärtäny, mikä sen pointtti oli, sit siel oli sellanen juttu mis joku istuu sellasel tuolil ja muut yrittää maksuu vastaan heittää pallon sellaseen maalitauluun ja jos osuu siihen maalitauluun ni se istuva tyyppi tipahtaa veteen, sit oli frisbeit ja hulahula vantei ja bouncy horse kilpailun alkuerät. Täst voit kattoo mikä se on, jos et tajuu mun selityst, se on siis sellanen kenguru pomppupallo, minkä päälle on laitettu sellanen hevos "kuori". Lisäk meil oli ilmanen lounas, mut mul on joka päivä ilmanen lounas, koska afs oppilaat saa tääl aika pal kaikkii etuja. Mulla oli ihan huippu päivä ihan huipputyyppien kaa. Mut esiteltiin niin monel ihmisel etten ees yrittäny oppii muiden ku ihan niiden läheisimpien ihmisten nimii. Lopuks meil oli paraati, jossa marcing band soitti ja muut käveli ja sit mentiin sinne football stadionille (football on niinku amerikkalaista jalkapalloa) ja siel oli bouncy horse finaali, jossa oli joukkueet joka ikäluokast ja sit viel opettaja joukkue. Seniorit voitti, mut ne olikin ihan uskomattomii. Lisäks esiteltiin kaikki urheilujoukkueet. 

Mul on niin pal kerrottavaa etten voi kertoo kaikkee. Mul tapahtuu niin pal kaikkee tääl, et en voi kertoo sellasii juttui et milt tuntuu jak aikkii hauskoi yksityiskohtii, mut ehkä mä viel kerkeen. Mul ei oo kuvii perjantail koulus tai muutenkaan mitään kuvii ihmisist, koska mun täytyy koko ajan keskittyy kuuntelemaan et mitä ihmiset juttelee et voin liittyy keskusteluun, muuten putoon ihan kärryilt. Mul on kuitenkin kuvii meijän koulust ulkootapäin, joten laitan ne huomenna, kun herään, niin näätte vähän kouluu. Ja pahoittelen viel tajuttoman pitkää postausta.

Meil oli kaikil tällaset paidat pääl perjantaina

Senioreil, Junioreil ja sophomoreil oli kaikil erilaiset rannekeet et meijät erotti ja sit oli oranssei ja sinisii kaulakorui kaikil

Ja tääl on noit keltasii koulubussei ihan hirveesti ja mäkin kuljen välil niil.


Toi on se kenttä mis oltiin perjantai päivä


2 kommenttia:

  1. Ovelasti olet valinnu valkoset vaatteet, että näyttäisit ruskeammalta :D
    -Ruskeampi ku sä-

    VastaaPoista
  2. Mä tiedän etten oo ruskee, koska mun iho on niin vaalee eikä rusketu, mut mulla onkin kaunis iho vanhana joten ei haittaa ollenkaan.

    VastaaPoista